UTSTÄLLNING 
"Vem är du nu?"

Galleri Hind 29-31 oktober 2021.

Målningarna som kommer att visas på utställningen kommer att publiceras här allt eftersom de blir färdigställda.

 

Målningarna går inte att köpa innan utställningens startdag (29 oktober 2021)

men kommer att bli tillgängliga för försäljning/reservation fr.o.m. 29 oktober, kl. 12.00 när utställningen startar på Galleri Hind.

Om utställningen - "Vem är du nu?"
 

"Vem är du nu?" handlar om vad vi gör med våra erfarenheter och förutsättningar. 

Jag tror att vi alla är överens om att alla föds och växer upp med olika förutsättningar och oavsett vilka dessa är så har vi alla olika erfarenheter av allt som livet kastar i vår väg.
 

Jag tror på att alla kan göra de bästa av de förutsättningar som de har, oavsett vilka de förutsättningarna är. 
Det är ständigt en diskussion kring bland annat psykisk ohälsa att de "väljer att må dåligt" eller att de "bara behöver rycka upp sig".
Förhoppningsvis så vet vi alla nu att det inte är så det fungerar.  Detsamma gäller väldigt många andra områden. Det finns personer som påstår att "om du bara jobbar lite hårdare så kommer du att bli rik", "om du bara slutade älta din barndom så skulle du bli lyckligare" och en hel drös med andra påståenden som är väldigt fördomsfulla och felaktiga.
Även om alla ovanstående påståenden saknar både empati och sympati med att folk har olika förutsättningar, erfarenheter och tillgångar så finns det en sak som faktiskt går att jobba på här;
Dig själv. 

Du är ansvarig för att må så bra du kan.

Jag vet att det här kan kännas uttjatat nu, framför allt för att det även finns en del toxic positivity* där ute, men jag pratar inte om toxic positivity utan om hur du hanterar, bearbetar, lär dig och drar nytta av just dina erfarenheter och förutsättningar. 

Jag pratar om att du kanske behöver öva på att vad du tycker, står för och är passionerad kring är viktigare än att jämföra dig med "alla andra". Den enda du bör jämföra dig med, är dig själv.
Skulle du verkligen vilja ändra något med dig själv, i form av egenskap, så går det.


Det kommer vara skitjobbigt, det kommer innebära mycket jobb, känslor av uppgivenhet och frustration. Det kommer absolut vara ett steg framåt och två steg bakåt ibland. Det är bara du som kan avgöra om det är värt det.

Är det värt att kämpa för dig själv? 
Kommer det vara värt att kämpa för att du ska bli den bästa versionen av dig, som du vill vara? 

Mitt svar på den frågan var och är; Ja. 
Det var värt att kämpa för mig själv. 

Jag tror på att du också klarar det och jag hejar på dig. 

Kram Alexandra


*Toxic Positivity är en hanteringsmekanism.
Toxisk positivitet är ett problem eftersom alla känslor är nödvändiga.
Våra oroande känslor ger oss information om vad som är viktigt och hur vi kan skydda oss själva och andra. 
När vi ignorerar dem eftersom vi inte gillar obehag, missar vi lektionen våra känslor försöker lära oss. 

(källa: https://sv.vox-pbx.com/topics/18391-toxic-positivity-when-happiness-is-harmful)

 

Teknik och stil:

Jag målar lyrisk abstraktion vilket är en konststil som uppstod först i Frankrike (abstraction lyrique) efter andra världskriget och sedan i USA (lyrical abstraction) under 1960-1970talet.

En av pionjärerna inom lyrisk abstraktion var Vasilij Kandinskij, som liknade sina egna verk vid musikkompositioner som förmedlar känslor på ett abstrakt vis.
 

Termen lyrisk abstraktion är inte entydigt definierad, men i stora drag brukar det stå för ett lyriskt, eller poetiskt, inslag som via antydda referenser eller associationer förmedlar någon form av känsla, ofta med existentiella undertoner. Associationer till naturintryck är vanliga, gärna utfört med elegant intensitet.