top of page
interior-inte.riktigt.dar.ny.jpg

"Inte riktigt där."

60 x 60 cm.

Trots storleken på denna målningen så tog det några veckor längre än vad det brukar att få färdigt målningar i liknande storlekar. Jag kämpade mycket med att få kompositionen "helt rätt" och att inget område skulle ta över eller få målningen att "tippa".

 

Detta händer ibland om en lägger för mycket tyngd i något hörn eller kant, utan en mottyngd så att det skapas dynamik och balans.

 

Med denna målningen vill jag framställa känslan av när men vill något väldigt mycket men kanske inte riktigt är framme ännu. Det kan vara en dröm som man har, något projekt som man håller på med eller något liknande.

 

Precis som i många av mina andra målningar så finns det en ambivalens även i denna. Man kan välja att se målningen som att man inte vet hur "scenariot" slutar, når personen fram eller gör personen inte det?

 

Man kan också tolka målningen som en tillbaka-blick från precis innan personen nådde fram, men nu faktiskt har nått fram. Lite som när någon frågar dig: "När visste du att...?" eller "Vilken var stunden då du funderade på att kanske ge upp, men fortsatte ändå?"

Nästan som ett avgörande minne eller känsla som de flesta någon gång har upplevt.

 

Färgskala: Mörkgrå, mörkblå, ljusgrå, ljusare blå nyanser och lite beige.

De metalliska färgerna: Metallisk vit och guldmix.

bottom of page