top of page

KONSTFACKS JULMARKNAD

LM Erikssons väg 14, 27-28 november 2021

"Frost."
 

Hela denna kollektionen, som jag har valt att kalla för "Frost" handlar om vinterhalvåret. 

 

Det halvåret som utan tvekan påverkar mig oerhört mycket varje år. Jag blir låg på energi, känner mig oftare otillräcklig, dålig, ointressant och intetsägande än vad jag gör på sommarhalvåret. 

Lik förbannat tycker jag att det finns en så ambivalent känsla av att naturen är så himla vacker på vinterhalvåret. Det blir som ett litet krig inuti mig, oerhört bitterljuvt. 

 

Hoppas att ni kommer att tycka om dessa mindre verk i kollektionen "Frost" som kommer att säljas på Konstfacks julmarknad 27-28 november!

 

Teknik och stil:

Jag målar lyrisk abstraktion vilket är en konststil som uppstod först i Frankrike (abstraction lyrique) efter andra världskriget och sedan i USA (lyrical abstraction) under 1960-1970talet.

En av pionjärerna inom lyrisk abstraktion var Vasilij Kandinskij, som liknade sina egna verk vid musikkompositioner som förmedlar känslor på ett abstrakt vis.
 

Termen lyrisk abstraktion är inte entydigt definierad, men i stora drag brukar det stå för ett lyriskt, eller poetiskt, inslag som via antydda referenser eller associationer förmedlar någon form av känsla, ofta med existentiella undertoner. Associationer till naturintryck är vanliga, gärna utfört med elegant intensitet.

bottom of page