top of page

"Slottsvinden."

Galleri

Konstfack

År

2024

Plats

LM Erikssons väg 14, Stockholm

Dela

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Från den 9 till 13 januari 2024 framförde jag mitt interaktiva performanceverk med tillhörande installation i Havet på Konstfack, tillsammans med resten av vår klass. 
 

Titel: Slottsvinden

 

Verkstext:

Föreställ dig en vind på ett slott. Det finns skräp på vinden och du vill gärna städa undan skräpet. Du kan flytta skräpet till hörnen ibland men det går inte att dölja eller slänga bort. Det tycks orubbligt. Du försöker dekorera skräpet, få det att smälta in i inredningen men det är som att sminka en gris. 

 

Ditt skräp syns, det märks och det växer varje gång du försöker kamouflera det. Tillslut berättar du om skräpet för en vän och din vän tillkännager att hen också har skräp på sin vind. Du blir förvånad men märker att skammen kring ditt eget skräp börjar tyna. 

Ni pratar om ert skräp, ni skrattar och ni gråter, berättar anekdoter och detaljer. När du kommer hem den kvällen inser du till din förvåning att ditt skräp har minskat i proportion. Det upplevs inte längre överväldigande stort, där i sina hörn. 

 

Vi har alla saker, egenskaper, reaktioner och erfarenheter som vi gärna skulle vilja slänga bort eller försöka dölja - men det går inte. De kan minska i proportion men de gör det först när du kan erkänna dess existens, vågar bära det och vågar dela med dig av dess tyngd. 

 

Så nu frågar jag dig, Vad är du rädd för?  

bottom of page